Дейността на Сдружение РОД

Здравейте приятели,


Ние от Сдружение „РОД” преминахме перипетии, но в крайна сметка оцеляхме и постигнахме много неща в полза на нашата кауза - защита свободата на семейството и опазване неговата цялост. Най-важното е, че останахме единни. Родители от цялата страна, останахме обединени за децата си.

Над 20 града имат наши екипи от доброволци. Всеки от нас дава от своето време и професионални качества, за да допринесе за добруването на българското семейство в милата ни Родина България.


Сред нас има адвокати, юристи, като най-разпознаваеми в обществото са и нашите председатели адв. Владимир Шейтанов и адв. д-р Виктор Костов, които многократно атакуваха ЗСУ, ЗЗДет. Подкрепиха с правни консултации десетки български семейства.


Активисти на РОД организираха протести в страната, като не веднъж събрахме многохиляден народ и в столицата.

Успяхме да организираме два международни протеста, като ни подкрепиха над 20 други държави. Проведохме международна конференция, с видни адвокати и специалисти, след което политическата обстановка в социалния сектор се промени драстично. Организирахме местни конференции в Пловдив, Велико Търново, Плевен, Русе и Варна, за да могат нашите съграждани да бъдат адекватно информирани за задаващата се опасност в България в лицето на прокарващата си път чрез ново законодателство. нова система за обществен ред.


Какво постигнахме?

  • Стратегията за детето 2019 - 2030г. бе отменена.
  • Декември 2019г. Закона за социалните услуги беше отложен с 6 месеца, след срещите ни с ВМРО.
  • Декември 2019 и май 2020 ПП АТАКА след разговорите ни с тях възприеха най-правилната стратегия ЗСУ да бъде отменен и внесоха два проектозакона за пълното му отхвърляне.
  • Февруари 2020г. ПП БСП спазиха даденото си обещание за чуваемост на нашите притеснения и сезираха целият закон ЗСУ пред Конституционния съд на Р България.
  • ПП ВОЛЯ също взеха отношение и изказаха притеснение за нередности в закона.
  • Юли 2020 КС обяви 3 важни точки за противоконституционни.
  • Юли ВМРО внесоха още промени в ЗСУ.


Обобщено: До месец септември 2019г., никой не обръщаше сериозно внимание на родителското движение, но след упоритата дейност, ситуацията се промени и голяма част, както от обществото, така и от управляващите, разбраха и отреагираха по темата анти-семейно и анти-детско законодателство.

Днес имаме разделение в парламента по въпроса ЗСУ и натиск, този закон напълно да изчезне. Конституционният съд се произнесе по три изключително важни точки и ги отмени, с което закона се разклати още повече. ПП ВМРО внасят още промени към закона, с което НПО-та, които искат да работят с този закон като доставчици на социални услуги, да бъдат още по-ограничени откъм произволни и облагодетелстващи ги действия, а правата на родителите да бъдат опазени.


Защо се създаде Сдружение РОД:

Целта на сдружението е да представлява исканията на родителите, които застават зад нас в защита спокойното и свободно съществуване на семейството. Това са хиляди български семейства. Благодарим Ви, че не се отказахте в подкрепата си към нас.

Ще продължим да се развиваме, за да бъдем отпор на негативната социална политика, която се налага насилствено в България. Постигнахме много и вярвам, че заедно ще успеем.


Финансиране:

Разбира се никоя организация не може без финанси. Колкото и доброволна работа да извършваме, за да имаме успех се нуждаем от средства за протести, конференции, реклама, сайт, листовки и много други.

Ние не желаем средства от държавата, която преразпределя данъците на трудещите се хора, нито желаем средства от европейски и други грантови схеми.

Разчитаме на доброволната подкрепа на хората, които мислят като нас и имат същите цели, българският народ, който за пореден път трябва да воюва сам за свободата си.

Всеки дарен лев ще бъде използван за целите на движението и каузата, а именно опазване на децата и свобода за семействата, а членовете и контролния съвет получават пълен отчет за всяка изхарчена стотинка.

Давид Александров

председател на Сдружение РОД, подкрепено от УС.

СПОДЕЛИ:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *